Bambu

Bambu är ett naturmaterial, en växtfiber som tillhör släktet gräs. Bambu är ett mjukt material som reglerar och jämnar ut temperaturen. Det känns varmt mot huden under kalla vinterdagar och svalt under varma sommardagar. Materialet är antibakteriellt vilket innebär att det inte tar upp smuts. Dessutom luktar det inte. Detta gör att materialet är bra för att läka sår och hudsprickor på fötter och ben. Bambun kan stickas tunt men vikten är större än på bomullsstrumpor eller ullstrumpor. Bambu växer naturligt och odlas utan besprutning på stora delar av jorden, därför anses bambun vara ett ekologiskt hållbart material för framtida produktion. 

Kashmirull

Denna ull kommer från kashmirgeten som lever i kalla klimat på hög höjd. Kashmirullen räknas som en av de finaste ullsorterna. Ullen är lätt och väldigt mjuk. Ullfibern är krusig varför materialet har en mycket bra värmeisolerande egenskap även i tunna material. Denna ullsort är helt klifri och underbart mjuk mot huden.

Merinoull

Merinoullen kommer från merinofåret som främst lever i Nya Zeeland och Australien. Merinoullen är mjuk och helt klifri även om man blir varm. Materialet är antiseptiskt, vilket innebär att det är ett material som inte lätt tar upp smuts och reducerar därför dålig lukt. Detta gör att man gärna tillverkar hudnära kläder som underställ och underkläder i merinoull. Merinoullstrumpor håller fötterna mjuka och fina och motverkar förhårdnader och läker lättare sår på fötterna. Detta material kan man använda året runt eftersom det jämnar ut kroppstemperaturen och leder bort överskottsvärme från huden.